Jag älskar det här brödet!
Att äta det alldeles nybakat med en god skiva ost och nybryggt kaffe är ren kärlek!
Att äta det alldeles nybakat med en god skiva ost och nybryggt kaffe är ren kärlek!
Turbosnabb Filmjölkslimpa
4 1/2 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2 1/2 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl solrosfrön
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
1 dl torkade aprikoser
1 dl hasselnötter
1 dl russin
4 1/2 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2 1/2 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl solrosfrön
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
1 dl torkade aprikoser
1 dl hasselnötter
1 dl russin
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda filmjölk och sirap i en bunke. Hacka aprikoser, russin och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna. Fyll formen med smet, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter.
Bild av mig
Blanda filmjölk och sirap i en bunke. Hacka aprikoser, russin och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna. Fyll formen med smet, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter.
Bild av mig
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar