Vaknade tidigt denna morgon och blev sugen på att baka tekakor och njuta av en riktig lördagsfrukost. Det tog en stund men de blev klara lagom till att S vaknade. Och åh vad gott det var!
Tekakor
5 dl fingervarm (37 grader) mjölk
3 msk honung
1 äggula
13-14 dl vetemjöl special
200 g rumsvarmt smör
1 tsk salt
Tillsätt honungen, salt, äggula, 13 dl av mjölet och klicka i smöret. Arbeta kraftigt i 5 minuter. Låt jäsa i 45 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Dela degen i 20 lika stora delar och forma dessa till bullar. Låt jäsa i 5 minuter. Kavla ut till runda kakor och nagga med en gaffel. Placera tekakorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30-40 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Spreja in vatten i ugnen och ställ in bullarna. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.
Bild av mig
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar