fredag 22 april 2011

påskmacaron


Påskens färg är gul och idag har jag bakat gula påskmacarons med lemoncurdfyllning. Nu fortsätter långfredagsbaket med andra bakverk. Kommer upp här snart!

Macarons – ca 30 st
120g äggvitor, uppdelat i två skålar
35g socker
150g fint malen mandel
150g florsocker
150g socker till sockerlag
50g vatten till sockerlag


Sätt ugnen på 160 grader. Sila den malda mandeln från klumpar och mät upp till 150 gr (jag använda färdigmalen mandel från http://sockerochannat.se) Sikta ner florsocker och blanda. Vispa 60 gr äggvitor till ett vitt skum och vispa ner 35 gr socker. Koka upp sockerlagen under tiden till 118 gr. Vispa sedan ner sockerlagen i äggviteblandningen, snabbt. Vispa på medium i ca 10 min tills smeten har svalnat och blivit blank. Blanda 60 gr äggvita med mandelblandningen och vänd sedan ner marängblandningen i mandelblandningen. Färga med valfri karamellfärg.
Spritsa ut runda klickar på plåt med bakplåtspapper och skjutsa in i ugnen i ca 10 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar