fredag 11 mars 2011

daimfrossa


Gjorde egen daim igår och det blev riktigt riktigt riktigt gott. Och enkelt var det också, prova tycker jag! Jag hittade receptet på bloggen LouiseSpis.

Tänk att det redan är fredag igen, veckorna går så snabbt och snart är det vår mina vänner!
Ha en fin helg!


daim
2 msk smör
2 msk sirap
1 tsk kakao

1½ dl strösocker
1 msk mandelmjöl
100 g mjölkchoklad


Blanda allt i en kastrull förutom mjölkchokladen. Låt det koka upp och bubbla i ca fem minuter. Pensla ett dubbelvikt ark bakplåtspapper med matolja och häll upp daimmassan på det. Skär i längder inom en minut, massan stelnar snabbt. Smält chokladen i vattenbad och bred ut över daimen, ställ att svalna och bryt sedan i lagom stora bitar. 

Ps. Jag har köpt bil idag, en Toyota Yaris, jippi!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar