lördag 23 oktober 2010

Spröda macarones och fluffiga muffins



Choklad muffins med frosting och violströssel
3 ägg 2, 5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 nypa salt 

Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda mitt i ugnen, 175 grader, ca 15 minuter.

Rosa Macarones med Limekräm
125 g finmalt mandelmjöl
225 g florsocker
4 äggvitor
25 g strösocker
röd karamellfärg

2 msk naturell färskost
1 msk pressad lime
rivet skal från en lime
2 dl florsocker

Separera äggvitor och vispa de så hårt att det går att vända bunken upp och ner utan att det rör sig. Vispa i sockret lite i taget och därefter karamellfärgen. Väg upp mandelmjöl, sikta ner florsockret och blanda noga. Vänd försiktigt ner marängsmeten i mandelblandningen. Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut runda klickar (2 cm i diameter) på plåt med bakplåtspapper. Låt stå i ca en timme. Grädda sedan mitt i ugnen i 160 grader i 10-12 min.


bilder av mig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar