lördag 6 november 2010

frukost med nygräddade tekakor


Vaknade tidigt denna morgon och blev sugen på att baka tekakor och njuta av en riktig lördagsfrukost. Det tog en stund men de blev klara lagom till att S vaknade. Och åh vad gott det var!

Tekakor

50 g jäst
5 dl fingervarm (37 grader) mjölk
3 msk honung
1 äggula
13-14 dl vetemjöl special
200 g rumsvarmt smör
1 tsk salt

Lös upp jästen i den fingervarma mjölken.
Tillsätt honungen, salt, äggula, 13 dl av mjölet och klicka i smöret. Arbeta kraftigt i 5 minuter. Låt jäsa i 45 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Dela degen i 20 lika stora delar och forma dessa till bullar. Låt jäsa i 5 minuter. Kavla ut till runda kakor och nagga med en gaffel. Placera tekakorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30-40 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Spreja in vatten i ugnen och ställ in bullarna. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.

Bild av mig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar