lördag 21 maj 2011

dödligt god kladdkaka



Alltså den här kladdkakan går inte av för hackor! Jag gjorde den igår men då var jag lite besviken på resultatet. Den smakade inte så mycket choklad som jag trodde att den skulle göra och den var lite för luftig. Men wow för den IDAG!  Nu är den alldeles tjockt chokladig och är farligt god, ni måste prova! Men ha alltså tålamod - låt den vila i kylen över natten. Nu åker vi på loppis!

Ha en bra lördag!

dödligt god chokladkaka
50 g mörk choklad
1 dl starkt kaffe
250 g rumsvarmt  smör
2 dl strösocker
4 ägg
2 krm salt

Till servering:
Vispgrädde
florsocker






Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant ca 23 cm i diameter. Smörj och bröa kanterna. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en bunke. Tillsätt kaffet. Ställ bunken över vattenbad och låt chokladen smälta i kaffet under omrörning. Tillsätt smör och socker lite i taget när chokladen smält. Rör hela tiden så att smöret smälter och allt blandas väl. Ta bort bunken från värmen. Vispa äggen lätt. Rör ner ägg och salt i chokladsmeten. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Sikta över florsocker och servera med lättvispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar