söndag 7 augusti 2011

pannkaksfrukost






En söndagmorgon när himlen är alldeles grå och regnet smattrar på rutorna, är det himla fint att fixa i ordning en god pannkaksfrukost med färska hallon plockade direkt ifrån trädgården. Jag gillar amerikanska pannkakor som är lite tjockare än vanligare. Här är receptet på den här varianten!

amerikanska pannkakor
1 ägg
2,5 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk socker
0,5 tsk socker
0,5 vaniljsocker
2 msk smör

Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke. Smält smöret och häll i bunken. Blanda de torra ingredienserna för sig och blanda sedan ner i mjölkblandningen. Stek små pannkakor i smör. Ät med bär, lönnsirap eller annat gott.

2 kommentarer:

  1. åå vilka goda pannkakor! Viktoria hade gjort en stor hög när jag kom hem. Vi åt dem med lite sirap och färska bär. Supergott, mycket godare än vanliga plättar. Kram Mona

    SvaraRadera
  2. Visst är den här varianten goda! Vi älskar dem! Kram kram

    SvaraRadera