onsdag 19 januari 2011

mumsiga bullar


Jag har en kärlek till mandelmassa, och dessa bullar är fyllda av just detta, massa god mandelmassa. Jag gjorde mina bullar extra stora så man får mycket av det goda med en gång!


bullar med mandelmassa
5 dl mjölk
125 g smör
50 g jäst
1 tsk kardemumma
1 dl vit sirap
2 krm salt
14-15 dl vetemjöl
 Fyllning:
150 g riven mandelmassa
50 gr smör
Garnering:
1 ägg
pärlsocker

Värm mjölken i en kastrull till fingervärme. Smula jästen i en stor bunke och rör ut den i mjölken. Tillsätt margarin, sirap salt och kardemumma. Tillsätt nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen. Arbeta degen tills den blir slät och blank. Täck med bakduk och låt jäsa i rumstemperatur 40 minuter. Ta upp degen på mjölat bord och knåda den lätt. Dela i två delar. Kavla ut varje bedbit till en avlång platta, ca 1 cm tjock. Bred på fyllningen. Vik degen dubbelt och skär i lagom tjocka strimlor, dela varje bit i två och snurra till en fin knut. Jäs ytterligare 30 minuter. När sista jäsningen är klar, pensla med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker. Grädda sedan i mitten av ugnen i 6-8 minuter i 250 grader. Bjud en kär vän!

2 kommentarer:

  1. jag undrar hur god citronpajen var på en skala? funderar på att göra en idag nämligen.

    SvaraRadera
  2. Den är supergod, skulle haft min lemoncurd lite längre på spisen bara så att den satte sig, nu blev den lite lös. Men god var den aaabsolut!

    SvaraRadera