söndag 12 juni 2011

somrig rabarberäppelpaj



Hello friends!

Det var längesen jag hann baka någonting. Men i helgen blev det festande på rabarberpaj med extra smak av äpple, kanel och kokos. Vi har rabarber i trädgården som vi får plocka av, lyxigt värre!

rabarberpaj
4 stjälkar rabarber
1-2 äpplen
2 msk potatismjöl
0,75 dl strösocker
1 tsk malen kanel
smuldeg:
3,5 dl vetemjöl
1 dl kokos
1 dl strösocker
150 gr smör

Skär rabarber och äpple i små bitar, lägg i ugnsfast form. Strö över potatismjöl, socker och kanel. Blanda ihop ingredienserna till smuldegen och fördela den jämt över pajen. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 20 minuter. Ät med fluffig vaniljsås och en god kopp kaffe!

2 kommentarer:

  1. Det var hög värme må jag säga, har ni specialugnar i Skövde ;-) kram

    SvaraRadera
  2. Haha, det går fort ibland! Nu var det rätt! :) Kram

    SvaraRadera