söndag 9 oktober 2011

äppelpäppelpirumparum



Hinner inte med så väldigt mycket bakande nu för tiden. Jag repar inför musikpremiöären Hairspray som går av stapeln på trettondagsafton, träffar vänner och jobbar väldigt mycket. Men lite pyssel har det ändå blivit i helgen. Fortsätter på äppeltemat eftersom vi har hiskeligt mycket äpplen i trädgården fortfarande. Satte en till äppeldrickeröra, denna gång smaksatte jag med kanel, ska bli spännande att se hur det kommer att smaka. Jag gjorde också världens enklaste äppelmarmelad/sylt. Så god med ost på en nygräddad frukostmacka.

äppelmarmelad/äppelsylt
Skala , kärna ur och skiva äpplen tunt tills du har fått ihop 1,5 kg äppelskivor i en bunke.
Koka skivorna med 4dl vatten under lock i ca 15-20 min, rör om ofta. Häll i en tsk kanel i kastrullen och tillsätt 800 gram syltsocker. Fortsätt koka ett gäng minuter. Vispa/rör aggressivt till alla äppelbitar är mosade. Häll upp i burkar. 


Tyvärr lite halvdassiga instagrambilder från mobilen. Brakameran ligger på kontoret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar