söndag 16 oktober 2011

kanelknäcke


Blev inspirerad av Sötasaker och bakade eget kanelknäcke igår. Smakade inte kalasmycket kanel, så jag kunde nog ha ökat kanelmängden ganska rejält. Får bli nästa gång. Var förvånansvärt lätt att baka knäckebröd. Blir garanterat fler gånger. Nu står en sats med goda brownies och bakas i ugnen. Ska bli gott till en latte och ett inredningsmagasin läsandes i soffan om en stund!

kanelknäckebröd
20 gr jäst
4 dl vatten
1 msk honung
1 tsk havssalt
1/2 - 1 msk kanel (våga ta mycket)
3 dl rågmjöl
4 dl vetemjöl

Rör ut jästen i vatten och tillsätt honung, salt och kanel. Tillsätt båda mjölsorterna och låt sedan jäsa i en timme. Dela degen i delar och kavla ut tunt på mjölad plåt. Gör fint mönster i kakan och grädda i 200 grader i 15 min. Knäckebrödet ska bli hårt och lite mörkare, men låt det inte ligga i ugnen för länge, då är det lätt att det blir bränt på undersidan märkte jag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar