fredag 25 maj 2012

nässelsoppa och sol på näsan

I söndags var jag ute hos bror och Camilla på landet och njöt av solsken och ro i själen. Då fick jag och Camilla för oss att göra Nässelsoppa. Har inte gjort det sen jag var liten och det var en god och väldigt enkel rätt att fixa till. Älskar när man kan laga mat på det som finns i naturen. Att äggen kom från gården bredvid gjorde upplevelsen än bättre!



nässelsoppa
2 liter nässlor
1 liter vatten
salt
2 st grönsaksbuljongtärningar
2 msk smör
3 msk vetemjöl
1 dl grädde
1 lök
hårdkokta ägg

Skölj nässlorna noga, koka upp hälften av vattnet och salta lätt, lägg i nässlorna och koka i 5 minuter, sila av kokvattnet och sparad det. Hacka nässlorna fint. Fräs smör och mjöl och späd med nässelspadet, smula ner buljongtärningarna och häll i resten utav vattnet, koka i ett par minuter. Hacka under tiden löken fint och koka äggen. Tillsätt lök, nässlor och grädde, salta efter behag. Soppan ska serveras riktigt varm med två hägghalvor på toppen. 

foton emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar